Pijnlijke bult aan binnenkant van de voet

Een pijnlijke bult (of knobbel) aan de binnenkant van de voet kan veroorzaakt worden door het os tibiale externum. Dit is een extra botje in de voet.

Scheur in de peroneuspees

Een peroneuspees kan bij overbelasting of ernstig letsel scheuren. Zo’n gescheurde peroneuspees geeft pijnklachten aan de bijtenzijde van de enkel.

Afwijkend looppatroon bij kinderen (tenenlopen)

Sommige kinderen staan niet of nauwelijks op hun hielen. Ze lopen voortdurend op hun tenen. Deze kinderen noemen we tenenlopers.

Aandoeningen van de pees van de voorste scheenbeenspier

Rondom de tibialis anteriorpees (voorste scheenbeenspier) kunnen verschillende aandoeningen ontstaan, waaronder: een peesontsteking of een peesscheur.

Verspringende peroneuspees

Een verspringende peroneuspees betekent dat de peroneuspees bij bepaalde bewegingen uit dit geultje raakt. De meeste patiënten voelen de pees verspringen.

Zenuwbeknelling bij de hiel

Onder de hiel door loopt een zenuw van de binnenkant van de hiel naar de buitenkant. Deze zenuw van Baxter, bedient de spier die de kleine teen naar buiten kan laten bewegen.

Slijtage in het talo-naviculaire gewricht

Artrose in het talo-naviculaire gewricht veroorzaakt pijn en stijfheid bij het buigen van de voet. Slijtage belemmert soepel bewegen op oneffen ondergrond.

Zenuwbeknelling in de achtervoet (tarsaal-tunnelsyndroom)

Het tarsale-tunnelsyndroom is een beklemming van een voetzenuw. Het lijkt op het carpale tunnelsyndroom dat in de pols voorkomt, iets wat veel meer mensen kennen.

Pijn onder de voorvoet

Met pijn onder de voet wordt meestal pijn onder de bal van de voet bedoeld, het deel van de voorvoet wat u belast en waar u op loopt.

Vermoeidheidsbreuk

Een vermoeidheidsbreuk, ook wel stressfractuur, is een breukje in het bot dat ontstaat door overbelasting. Stressfracturen ontstaan uitsluitend in botten die veel belast worden.

Platvoeten bij volwassenen

De naam zegt het al; een platvoet is een platte voet. Bij een platvoet is de boog aan de binnenkant van de voet ingezakt of verdwenen.

Hoge wreef

Een holvoet is een voet met een abnormaal hoge wreef. Het peesblad in de voetzool is gespannen en de tenen hebben de neiging in een klauwstand te gaan staan.

Instabiele enkel

Aan de buitenkant van de enkel zitten drie enkelbanden die zorgen dat de enkel stabiel is. Bij een instabiele enkel kunnen deze enkelbanden hun werk niet goed meer doen.

Pijnlijke achillespees

Pijnklachten rond de achillespees zijn vaak heel hinderlijk in het dagelijks leven. Ze zijn bovendien vaak heel hardnekkig.

Voetwortelartrose

Voetwortelartrose is slijtage van de gewrichtjes van de voetwreef. Artrose op de voetwreef komt vrij veel voor bij vrouwen boven de 55 jaar.

Slijtage in het onderste spronggewricht

Als de artrose erger wordt, kunnen aan de randen van het gewricht ook botuitstulpingen ontstaan (osteofyten). Die maken het bewegen extra moeilijk en pijnlijk.

Slijtage van de enkel

Enkelartrose ontstaat door overmatige slijtage van het kraakbeen, wat leidt tot pijn, stijfheid en verminderde mobiliteit. De klachten nemen vaak geleidelijk toe.

Over drs. W. Metsaars

Over dokter Metsaars

Drs. W. Metsaars is een ervaren orthopedisch chirurg die sinds 2013 volledig gespecialiseerd is in voet- en enkelklachten. Zij heeft uitgebreide expertise opgebouwd en behandelt patiënten met uiteenlopende voet- en enkelproblemen, zowel uit Nederland als internationaal.

Lees meer

Onze patiënten aan het woord

Bekijk alle ervaringen

  • Ervaring van M. Tijssen

    Goede voor- en nazorg en lieve begeleiding. Lopen is nog even wennen, maar ik kijk uit naar het eindresultaat.

  • Ervaring van Yvonne

    Na veel omwegen eindelijk geholpen. De ingreep werkte wél en ik ben nu vrijwel pijnvrij. Herstel gaat de goede kant op.

  • Ervaring van Suzan

    Twee operaties in één keer, alles strak geregeld. De operatiedag zelf voelde verrassend prettig. Ik kijk er goed op terug.

  • Ervaring van H. de Jong

    Na jaren pijn en verkeerde diagnoses kan ik eindelijk weer hardlopen – helemaal pijnvrij en ontzettend blij!

  • Ervaring van Corrie Laernoes

    Langdurige pijnklachten zijn verdwenen. De ingreep was succesvol en ik kan weer leuke schoenen dragen. Had ik het maar eerder gedaan!

  • Ervaring van Nell

    Nagenoeg pijnvrij en alle zwelling verdwenen. Ik loop weer als een kieviet – zelfs op enigszins hoge hakken!

  • Ervaring van Sonja

    Na jaren pijn werd eindelijk de oorzaak gevonden: een zenuwgezwel. Dankzij goede echo’s kon ik snel verder geholpen worden.

  • Ervaring van Geertje

    Zeer deskundige behandeling, prettige begeleiding en een vlotte nabehandeling. Ik ben zeer tevreden met het resultaat!

  • Ervaring van Pien Goemans

    Geen pijn meer, een toonbare voet én een mooi litteken. Het resultaat overtreft al mijn verwachtingen.

arrow_circle_left arrow_circle_right

Veelgestelde vragen

Bekijk meer vragen

Zijn alle zorgverleners in het diagnosecentrum paramedisch hoog opgeleid?

Ja, alle zorgverleners zijn paramedisch hoog opgeleid gespecialiseerd in voet- en enkelklachten.

Consult aanvragen Consult aanvragen